TWEE BELGEN AAN DE START VAN SPECTACULAIRE BMX-WEDSTRIJD IN PORTUGAL

TWEE BELGEN AAN DE START VAN SPECTACULAIRE BMX-WEDSTRIJD IN PORTUGAL

Elke Vanhoof en Aiko Gommers verdedigen dit weekend onze Belgische eer op de Red Bull UCI Pump Track World Championships in Lissabon. Wie, wat, waar, hoe? Alle info hieronder!

Met een BMX zo snel mogelijk over een hobbelig parcours vol bochten knallen. Dat is waar het dit weekend allemaal om draait tijdens de Red Bull UCI Pump Track World Championships in het Portugese Lissabon. Meer dan 70 internationale topatleten geven er het beste van zichzelf in de strijd om de felbegeerde regenboogtrui, en daar horen dit jaar ook twee Belgische riders bij. Aiko Gommers uit Scherpenheuvel won onlangs onze Belgische Qualifier, en ook Olympisch BMX-atlete Elke Vanhoof wist zich te kwalificeren voor de wereldfinale. Girl power!

De Red Bull UCI Pump Track World Championships in Lissabon kan je komende zondag 17 oktober vanaf 16:45 uur hier LIVE volgen!

"De Belgische Qualifier was de allereerste keer dat ik deelnam aan een pump track contest. Normaal doe ik aan BMX racing, op een grotere track. Ik heb wel echt alles gegeven, en dat heeft geloond. Super cool dat ik dit weekend naar Portugal mag om België te vertegenwoordigen!" - Aiko Gommers

Pump track?

Bij pump track draait alles rond skills. Je pusht je fiets op de juiste momenten naar beneden op de hobbels op een track om zo snelheid te maken. Hoe dat precies in z'n werk gaat, legt Olympisch BMX-atlete Elke Vanhoof uit in de video hieronder.

Bekijk en download hier de explainer video van Elke Vanhoof!
Bekijk en download hier de explainer video van Elke Vanhoof!

Over de Red Bull UCI Pump Track World Championships

De competitie ontstond in 2018 met meer dan 2000 riders die deelnamen aan 23 events wereldwijd. Het jaar daarop sloegen Red Bull en de UCI de handen in elkaar en werden er voor het eerst twee regenboogtruien uitgereikt. Die waren voor Payton Ridenour en Tommy Zula. Dit jaar stonden maar liefst 25 wereldwijde qualifiers op het programma, iets wat de groei van de sport alleen maar bevestigt.


Persinfo - niet voor publicatie

  • Foto's hieronder zijn vrij voor gebruik mits vermelding van credits (KREW Collective)
  • Een interview met Aiko en/of Elke? Neem gerust contact met ons op.
  • Meer info over de Red Bull UCI Pump Track World Championships & livestream: www.redbull.be/pumptrack-world
Julie Lava Communicaton Specialist

 

 

Over Red Bull België

In 1987 lanceerde Red Bull niet alleen een nieuw product, maar een compleet nieuwe productgroep: energiedrank. Sinds dag één geeft Red Bull vleugels aan mensen en aan ideeën, en zijn er verschillende mijlpalen bereikt op het gebied van sport en cultuur.


Red Bull België
Jet Import NV
Rekkemstraat 58
8930 Lauwe