LUANA VERTEGENWOORDIGT BELGIË OP UNIEKE STREET DANCE BATTLE IN ZUID-AFRIKA

LUANA VERTEGENWOORDIGT BELGIË OP UNIEKE STREET DANCE BATTLE IN ZUID-AFRIKA

's Werelds beste street dancers gaan op zaterdag 4 december hard tegen hard tijdens de wereldfinale van Red Bull Dance Your Style in Johannesburg. En de Belgische Luana Manuka is er ook bij!

Op zaterdag 4 december vindt in Johannesburg de Red Bull Dance Your Style World Final plaats, het summum van 's werelds coolste street dance battle. Dansers van alle uithoeken van de wereld strijden er één tegen één om de felbegeerde trofee. En het publiek beslist wie wint! In de spectaculaire line-up staat dit jaar voor het eerst ook de Belgische hip-hop/house danseres Luana Manuka (22). Dankzij haar waanzinnige talent werd ze persoonlijk uitgenodigd om onze Belgische eer te gaan verdedigen in Zuid-Afrika.

De volledige wereldfinale kan je op zaterdag 4 december vanaf 19u30 live volgen op Red Bull TV en het Youtube-kanaal van Red Bull Dance.

"Ik kan nog altijd niet geloven dat ik naar ZUID-AFRIKA ga om te dansen en België te vertegenwoordigen! Ik ben zó dankbaar voor deze kans! Ik wil natuurlijk zo ver mogelijk geraken en nog beter doen dan op de Belgische finale van Red Bull Dance Your Style, maar het niveau ligt heel hoog. Ik doe m'n uiterste best om ons land trots te maken, en ik ga vooral ook heel hard genieten." - Luana Manuka
Luana Manuka tijdens de Belgische finale van Red Bull Dance Your Style
Luana Manuka tijdens de Belgische finale van Red Bull Dance Your Style

Uitverkoren

Dankzij haar knappe prestatie tijdens de Belgische finale van Red Bull Dance Your Style is Luana persoonlijk uitgenodigd om haar kunsten ook op het wereldpodium in Zuid-Afrika te tonen. Op vrijdag 3 december strijdt ze in de pre-finals tegen de andere landskampioenen om een van de laatste acht plekken in de grote wereldfinale op zaterdag. De overige acht finaleplaatsen zijn voorbehouden voor de wildcards.

Het was trouwens rising star Joffrey Anane die in oktober nog de Belgische finale van Red Bull Dance Your Style in de Brusselse KVS won. Helaas heeft hij andere verplichtingen en kan hij er dit jaar niet bij zijn in Johannesburg.

Over Red Bull Dance Your Style

Red Bull Dance Your Style is de meest unieke street dance battle ter wereld. Dansers nemen het tegen elkaar op in 1vs1 battles, in hun eigen stijl en op de meest uiteenlopende muziek. Ze moeten alles in de strijd gooien om de toeschouwers te overtuigen, want zij beslissen wie wint! De afgelopen maanden werden overal ter wereld talrijke nationale finales georganiseerd. De grote wereldfinale in Zuid-Afrika op zaterdag 4 december is de kers op de taart.

"Dit is helemaal anders dan een underground street dance battle. Je weet nooit welk soort muziek er komt én het publiek beslist. En dat maakt het net allemaal zo leuk en spannend! Het is belangrijk dat je hier echt let op je attitude, dat je interactie hebt met het publiek. You gotta give them a show." - Luana Manuka

Persinfo - niet voor publicatie

  • Foto's hieronder zijn vrij voor gebruik, mits vermelding van credits: Annika Wallis en Wilhelm Westergren.
  • Een interview met Luana? Neem gerust contact met ons op.
  • Volg de finale van Red Bull Dance Your Style live op Red Bull TV of het Youtube-kanaal van Red Bull Dance.
Julie Lava Communicaton Specialist

Credits: Annika Wallis

Credits: Wilhelm Westergren

 

 

Over Red Bull België

In 1987 lanceerde Red Bull niet alleen een nieuw product, maar een compleet nieuwe productgroep: energiedrank. Sinds dag één geeft Red Bull vleugels aan mensen en aan ideeën, en zijn er verschillende mijlpalen bereikt op het gebied van sport en cultuur.


Red Bull België
Jet Import NV
Rekkemstraat 58
8930 Lauwe