GAMENDE BELGEN BOVEN OP MADE IN ASIA IN BRUSSEL

GAMENDE BELGEN BOVEN OP MADE IN ASIA IN BRUSSEL

Dit weekend werden de Belgische finales van Red Bull Solo Q én Red Bull Flick uitgevochten op Made In Asia in Brussels Expo. Manga en anime gingen er dus hand in hand met een stevig potje League Of Legends en CS:GO!

Afgelopen weekend moest je in Brussels Expo zijn. Waarom? Voor Made In Asia natuurlijk! Manga, anime, de beste cosplay en vooral: gaming en esports! Met op zaterdag de Belgische finale van het 1vs1 League of Legends-toernooi Red Bull Solo Q en op zondag de finale van de 2vs2 CS:GO-competitie Red Bull Flick.

Na vier online qualifiers voor zowel Red Bull Solo Q als Red Bull Flick gingen onze finalisten hard tegen hard op het grote podium van Hall 7 in Brussels Expo. Gamen op het scherpst van de snee, met eeuwige roem, leuke prijzen en in elke competitie een ticket naar de wereldfinale als ultieme inzet. Na twee spannende finales was de overwinning bij Red Bull Solo Q voor Omar 'Pump' Noorzaai uit Brussel. Jarne 'Kzealos' Van Ransbeeck en Maxim 'MaximN' Nonglaire uit Vlaams-Brabant mogen binnenkort naar de wereldfinale van Red Bull Flick.

"Wow! Ik, de Belgische winnaar van Red Bull Solo Q! Het niveau van de gamers was heel hoog. Ik had zelfs het gevoel dat ze beter waren dan ik, maar ik ben the lucky winner. Mijn tegenstander in de finale was erg sterk, maar ik behaalde als eerste de 100 minions, yes! Ik kijk ongelooflijk uit naar de wereldfinale nu, het wordt gek!" - Omar 'Pump' Noorzaai, Belgische winnaar van Red Bull Solo Q
Pump
Pump

Wereldfinale

LoL-speler Pump deed dit jaar voor het eerst mee aan Red Bull Solo Q en werd afgelopen weekend meteen al tot Belgische finalist gekroond. Op 3 december vertegenwoordigt hij ons land op de grote wereldfinale in München, Duitsland. Kzealos won de Belgische finale van Red Bull Flick al voor de tweede keer op rij. Voor z'n teamgenoot MaximN is het de eerste overwinning. Zij nemen op 20 november samen deel aan de wereldfinale in Finland.

"Heel cool om opnieuw te winnen! Het format was iets gewijzigd, dus het was wel een uitdaging. Ik zat echt volledig in the zone terwijl ik speelde. De minste fout kan je de overwinning kosten, dus ik moest op zoveel zaken tegelijk letten. Maar we zijn er blijven voor gaan, en die trofee is van ons nu!" - Jarne 'Kzealos' Van Ransbeecken, Belgische winnaar van Red Bull Flick
MaximN (links) & Kzealos (rechts)
MaximN (links) & Kzealos (rechts)

Belgian League & Elite Series

Ook de finales van de pro-competities Belgian League (League of Legends) en Elite Series (CS:GO) vonden dit weekend plaats op Made In Asia, aansluitend op Red Bull Solo Q en Red Bull Flick. De Low Land Lions pakten de overwinning in de LoL-competitie, KV Mechelen Esports won de Elite Series.

Over Red Bull Solo Q

League Of Legends is met meer dan 80 miljoen spelers wereldwijd - waarvan zo'n 500.000 Belgen - een van de meest populaire games ter wereld. Normaal speel je vijf tegen vijf, maar Red Bull Solo Q pakt het enigszins anders aan. Geen teams, wel één tegen één in de top lane van de map Summoner's Rift. De eerste speler die First Blood haalt, de toren van zijn tegenstander met de grond gelijk maakt of een CS (Creep Score) van 100 haalt, wint de wedstrijd. In België namen meer dan 300 gamers deel aan de online qualifiers.

Over Red Bull Flick

Red Bull Flick is CS:GO op vijf speciaal ontworpen maps. Niet de standaard vijf tegen vijf trouwens, maar wel twee tegen twee aan een verschroeiend tempo. Je moet de flag spot immers 45 seconden weten vast te houden, en daarvoor kan je eindeloos respawnen en wapens oppikken. In België werden vier online qualifiers georganiseerd voor meer dan 250 deelnemers. De inzet? Heel wat coole prijzen, eeuwige roem en de kans om het op te nemen tegen je grootste CS:GO-idolen tijdens de Red Bull Flick Invitational in Helsinki.

Story image

PERSINFO - NIET VOOR PUBLICATIE

  • De foto's hieronder zijn gratis voor gebruik mits vermelding van credits (KREW Collective)
Julie Lava Communicaton Specialist

Red Bull Solo Q:

Red Bull Flick:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Red Bull België

In 1987 lanceerde Red Bull niet alleen een nieuw product, maar een compleet nieuwe productgroep: energiedrank. Sinds dag één geeft Red Bull vleugels aan mensen en aan ideeën, en zijn er verschillende mijlpalen bereikt op het gebied van sport en cultuur.


Red Bull België
Jet Import NV
Rekkemstraat 58
8930 Lauwe