BRUSSELSE STUDENTES IN INTERNATIONALE SPOTLIGHTS MET SLIM TECH-IDEE

BRUSSELSE STUDENTES IN INTERNATIONALE SPOTLIGHTS MET SLIM TECH-IDEE

Hajar en Kawthar Saidi - twee studentes aan de ICHEC Brussels Management School - vertegenwoordigen binnenkort ons land in de internationale finale van Red Bull Basement 2021.

Hajar en Kawthar Saidi (19), twee Brusselse studentes Business Management aan de ICHEC Brussels Management School, staan in de internationale schijnwerpers. De zussen zijn namelijk uitgeroepen tot een van de globale finalisten van Red Bull Basement 2021. Waarom? Ze hebben een ongelooflijk slim idee! Met hun project "FindYourPro" willen ze jonge studenten via een app in direct contact brengen met professionals in hun vakgebied, om hen zo te helpen bij hun studie- en carrièrekeuze. Innoveren aan de universiteit van vandaag en de wereld van morgen veranderen, dus. En dat is ook direct de doelstelling van Red Bull Basement.

"Met onze deelname aan Red Bull Basement willen we de kans grijpen om tijdens een uniek avontuur ons idee - waar we trouwens al een tijdje op broeden - voor te stellen aan de wereld. We zijn enorm dankbaar dat ons idee is uitgekozen tot nationale finalist, en we kijken vol enthousiasme uit naar de volgende stappen!" - Hajar en Kawthar Saidi, FindYourPro

Een app die studenten en professionals samenbrengt? In de video hieronder leggen Hajar en Kawthar uit hoe dat precies in z'n werk zou gaan.

v.l.n.r. Hajar Saidi en Kawthar Saidi
v.l.n.r. Hajar Saidi en Kawthar Saidi
"We weten dat het voor jonge studenten ingewikkeld en stressvol kan zijn om te moeten beslissen welk carrièrepad ze willen volgen of welke studies ze willen doen. Met de app FindYourPro willen we die studenten helpen in de zoektocht naar wat voor hen het best werkt. We brengen ze in direct contact met professionals zodat ze hun vragen kunnen stellen, twijfels kunnen delen en zo een duidelijker beeld krijgen van waar ze in de toekomst naartoe willen." - Hajar en Kawthar Saidi, FindYourPro

De volgende stap

Van 2 december tot en met 12 december 2021 zullen Hajar en Kawthar samen met de andere finalistenteams hun idee verder uitwerken en ontwikkelen. Daarbij krijgen ze de hulp van Start it @ KBC, toegang tot internationale mentorprogramma's en een wereldwijd netwerk van vernieuwers. Tijdens de Global Final op 15 december kunnen de Brusselse student-innovatoren hun idee voorleggen aan een panel van experten. Zij zullen daarna beslissen welk studententeam zich de winnaar van Red Bull Basement 2021 mag noemen.

"Red Bull Basement staat voor durven. Durven te veranderen, durven te creëren, durven te innoveren en de wereld te veranderen. Het grootste risico is om geen enkel risico te nemen." - Cedric Dumont, BASE-jumper, schrijver en ambassadeur van Red Bull Basement
Story image

Over Red Bull Basement

Red Bull Basement is een internationale wedstrijd voor student-innovatoren die met hun creatieve tech-ideeën hun studentenleven - en de rest van de wereld - willen veranderen. Dit jaar hebben wereldwijd meer dan 4000 studententeams zich ingeschreven door een video in te sturen waarin ze hun idee kort uitlegden. Uit de publieke stemming in België kwamen drie topideeën naar voren, waaruit een internationale jury uiteindelijk Hajar en Kawthar selecteerde om ons land te vertegenwoordigen in de internationale finale.


Persinfo - niet voor publicatie

  • Foto's hieronder zijn vrij voor gebruik.
  • Meer info over Red Bull Basement en de finalisten: https://basement.redbull.com/nl-be
  • Een interview met Hajar en Kawthar Saidi opzetten? Neem gerust contact met ons op.
  • Red Bull Basement is een samenwerking tussen Red Bull, Start It @KBC en internationale partners zoals NTT en Intel NUC.
Julie Lava Communicaton Specialist

 

Over Red Bull België

In 1987 lanceerde Red Bull niet alleen een nieuw product, maar een compleet nieuwe productgroep: energiedrank. Sinds dag één geeft Red Bull vleugels aan mensen en aan ideeën, en zijn er verschillende mijlpalen bereikt op het gebied van sport en cultuur.


Red Bull België
Jet Import NV
Rekkemstraat 58
8930 Lauwe