BELGISCHE AIKO GOMMERS IS WERELDKAMPIOEN PUMP TRACK

BELGISCHE AIKO GOMMERS IS WERELDKAMPIOEN PUMP TRACK

Onze landgenote Aiko Gommers pakte gisteren goud én de felbegeerde regenboogtrui in Lissabon tijdens de Red Bull UCI Pump Track World Championships!

Met een BMX zo snel mogelijk over een hobbelig parcours vol bochten knallen. Dat is waar het dit weekend allemaal om draaide tijdens de Red Bull UCI Pump Track World Championships in het Portugese Lissabon. Meer dan 70 internationale topatleten gaven er het beste van zichzelf in de strijd om eeuwige roem en de felbegeerde regenboogtrui. En de allerbeste bij de vrouwen? Dat was onze landgenote Aiko Gommers (17) uit Scherpenheuvel! Zij mag zich vanaf nu wereldkampioen pump track noemen.

"Ik heb er geen woorden voor. Ik ben wereldkampioen! Hoe cool! Ik kwam echt zonder verwachtingen naar Portugal. Voor de fun en om te kijken hoe ver ik zou raken. En ik won! Ongelooflijk. Ik heb altijd al pump tracks gereden, maar gewoon voor het plezier. Pas dit jaar legde ik de lat hoger. Ik nam deel aan de Red Bull UCI Pump Track World Championship Qualifier in Brussel en won. Ik ben zo trots!" - Aiko Gommers

Download/bekijk hier de winning run van Aiko Gommers gevolgd door een interview.

Story image

(Inter)nationaal toptalent

Niet alleen Aiko Gommers, maar ook haar zus Robyn Gommers en Olympisch BMX-atlete Elke Vanhoof trokken naar Portugal om onze Belgische driekleur te verdedigen. Zij eindigden op een mooie 9e en 10e plaats. Bij de mannen was het de Fransman Eddy Clerte die zich tot wereldkampioen mocht kronen.

Over de Red Bull UCI Pump Track World Championships

De competitie ontstond in 2018 met meer dan 2000 riders die deelnamen aan 23 events wereldwijd. Het jaar daarop sloegen Red Bull en de UCI de handen in elkaar en werden er voor het eerst twee regenboogtruien uitgereikt. Die waren voor Payton Ridenour en Tommy Zula. Dit jaar stonden maar liefst 25 wereldwijde qualifiers op het programma, iets wat de groei van de sport alleen maar bevestigt.

Van links naar rechts: Aiko Gommers, Elke Vanhoof, Robyn Gommers.
Van links naar rechts: Aiko Gommers, Elke Vanhoof, Robyn Gommers.

Persinfo - niet voor publicatie

Karel Voet Communications Manager

 

 

 

 

Over Red Bull België

In 1987 lanceerde Red Bull niet alleen een nieuw product, maar een compleet nieuwe productgroep: energiedrank. Sinds dag één geeft Red Bull vleugels aan mensen en aan ideeën, en zijn er verschillende mijlpalen bereikt op het gebied van sport en cultuur.


Red Bull België
Jet Import NV
Rekkemstraat 58
8930 Lauwe